Подкрепата за анти-джендър референдума на БСП не върви много енергично.Около 35

...
Подкрепата за анти-джендър референдума на БСП не върви много енергично.Около 35
Коментари Харесай

Скромно: 35 хил. подписа досега за анти-джендър референдума на БСП

Подкрепата за анти-джендър референдума на Българска социалистическа партия не върви доста пламенно.

Около 35 хиляди подписа са събрани досега от Инициативния комитет за провеждането на референдум за възбрана за образование, образование и агитация, свързани с смяна на пола и с концепции за различен пол, разнообразни от мъжки и женски, измежду деца и възпитаници в просветителната система на България (каквото е цялостното име на това начинание - бел. ред), съобщи съпредседателят на комитета адв. Владимир Шейтанов на конференция в петък в Българска телеграфна агенция. 

Крайният период за внасяне на подписката в Народно събрание е 26 юли. 

Парламентът наложително приема решение да се организира допитването, когато това е поискано от предприемчив комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от 400 000 български жители с изборни права и не опонира на плануваните в закона ограничавания, гласи законът.

Соцпартията разгласи, че стартира събирането на подписи преди два месеца, когато  учреди и предприемчив комитет. Официално срокът пред Народно събрание стартира да тече от 26 април.

Сред учредителите бяха Нешка Робева, Емил Костадинов, Владислав Карамфилов - Въргала и други По време на предизборната акция в Сливен избухна скандал към появяването на името на артиста Кондьо, който лежа в пандиза за трафик на хора и склоняване към проституция, измежду локалните участници в комитета срещу " джендъра ". Когато това стана обществено известно, лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  отрече сходно присъединяване, макар информации от локалната конструкция на партията.

" Референдумът на Българска социалистическа партия срещу " джендър идеологията " е нелепост, под която няма да се подпиша ", заяви пред бТВ преди дни пък служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

" Аз имам две деца. Едното е на 5 и върви на детска градина. Другото е на 10 и е в трети клас. Не съм видял някой да им споделя, че би трябвало да си сменят пола. Не съм видял трета тоалетна. Не съм видял някой да им споделя, че ще арестуват родителите, в случай че не им дадат шоколад. Това са неща, които не съществуват. И аз нямам никакво желание да им обръщам внимание ", добави той.

Днес Шейтанов се възмути от решението на Европейския парламент от 10 май да се поддържа въвеждането в Европейския съюз на Истанбулската спогодба. " Въпреки че актът планува отчасти обвързване на Европейски Съюз с тази спогодба, считаме, че той нарушава правилото на общностното право на Европейски Съюз, а точно с конституционната еднаквост на страните членки. Това не е елементарна норма, това е императивна норма, която има преобладаваща правна мощ над всички правни правила на европейското право ", твърди той.

По думите му Истанбулската спогодба смесва правата на LGBTQ общностите с правата на дамите и хората, потърпевши от домашно принуждение. Ние тук, в България, се придържаме към позиция, изразена неведнъж от българската общност, като стартираме от президента на Република България до Православната черква, сподели още Шейтанов. 

На 10 май т. година европарламентът поддържа въвеждането в ЕС на Истанбулската спогодба. По този мотив през вчерашния ден в декларация от трибуната на Народното събрание Нинова изиска поддръжка от българските жители за референдума против „ джендър идеологията “ в учебните заведения. И се възмути, че български евродепутати от всички парламентарни групи са дали своят вот „ за “. " Сергей Станишев и Елена Йончева са дали своят вот „ за “, а другите сътрудници от Българска социалистическа партия „ са се скатали “, уточни тя с пръст.

" България може да одобри единствено това от Истанбулската спогодба, което предлага Конституционният съд, а точно частта с насилието над дами ", сподели през днешния ден Елена Йончева.

" България има проблем с насилието над дами и би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да стартира да се взема решение ", добави тя.

Само за първите четири месеца на тази година 12 дами са изгубили живота си като жертви на домашно принуждение, сочи мрачната статистика, до момента в който Българска социалистическа партия събира подписи за референдума си.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР